17.1 C
Kyiv

Пакистан запустив чотири спеціальні рейси для евакуації своїх громадян після подій у Киргизстані

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Після конфлікту між місцевими мешканцями Бішкека та іноземцями з Пакистану, пакистанська влада запланувала спеціальні рейси для евакуації своїх громадян з Киргизстану. Про це повідомили представники прес-служби міжнародного аеропорту “Манас”.

У вівторок з аеропорту “Манас” вилетіло шість рейсів до Пакистану, чотири з них були організовані спеціально. За словами прес-служби, протягом дня літаки здійснили вильоти до Ісламабада, Пешавара і Лахора. Два рейси є регулярними, але інші чотири були спеціально організовані владою Пакистану через протести проти іноземних громадян.

За інформацією місцевих ЗМІ, у аеропорту спостерігається накопичення людей. Працівники служби безпеки аеропорту та патрульної міліції країни стежать за ситуацією в залі реєстрації.

У ніч на 13 травня у столичному мікрорайоні “Восток-5” стався конфлікт між групою молодих людей та іноземними студентами. Це призвело до бійки, після якої іноземні студенти втекли до свого хостелу, але їх здолали нападники, які пограбували їх. Уряд Киргизстану засудив цей випадок насильства та спростував чутки про вбивства і насильство.

У ніч на 18 травня в Бішкеку відбулася сутичка між місцевими мешканцями та іноземцями, що призвело до заворушень. МВС Киргизстану розпочало кримінальну справу за статтею “хуліганство”. Інформація від МВС підтвердила 41 постраждалого внаслідок цих подій, включаючи одного громадянина Пакистану з переломом щелепи.

Президент Киргизстану заявив про намір покарати винних у нападі на гуртожиток.

20 травня прес-служба МВС Киргизстану повідомила про затримання підозрюваних у розбійному нападі на іноземних громадян у хостелі в Бішкеку. Підозрювані, громадяни Киргизстану 2005-2006 років народження, були відправлені в ізолятор тимчасового тримання, а кримінальна справа порушена за статтею “розбій”.

Останні новини