19.8 C
Kyiv

Чому ЗСУ не можуть наносити удари по ключових аеродромах росіян

У ЦЕНТРІ УВАГИ

За останніми звітами, Сполучені Штати Америки надали Україні дозвіл на нанесення ударів по території Росії на відстань 100 кілометрів від кордону. Це значна зміна в політиці США, яка має на меті підтримати оборонні зусилля України у контексті збройного конфлікту з Росією.

“Зміни в політиці США дозволили Україні скоротити кількість російських атак, але досі не дозволяють наносити удари по ключових аеродромах. Ці аеродроми росіяни використовують для розміщення літаків, які скидають на Україну авіабомби”, – пише видання.

Водночас офіційні особи США відмовилися уточнювати обмеження, але заявили, що твердження української сторони про менш ніж 100 км – помилкове.

Представник Пентагону майор Чарлі Дітц заявив, що США дозволили Україні наносити удари американською зброєю по тих районах, куди прибувають російські війська.

“Мова йде не про географію або якийсь радіус, а про те, що Україна може завдати удару у відповідь по силах, які обстрілюють її з території Росії”.

У матеріалі зазначають, що нездатність України стримувати атаки російських планувальних бомб є головним недоліком ефективної в інших відносинах зміни політики США.

Останні новини