15.4 C
Kyiv

Жителі міста на Алясці очікують наступного сходження сонця лише 23 січня 2024 року

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Найпівнічніше місто США, Уткіагвік, розпочало період полярної ночі, під час якого сонце зникає за горизонтом. Місцеві мешканці зможуть бачити сходження сонця лише 23 січня 2024 року, близько 13:09 за місцевим часом, протягом однієї години.

У цей період 5123 жителі Уткіагвіка переживають тривалі “сутінки”, коли сонце залишається прихованим за горизонтом. Це річне явище полярної ночі виникає через нахил Землі, поглиблюючи місто в тривалу темряву. Навіть під час цього періоду, жителі мають можливість бачити лише кілька годин світла щоденно.

Даніель Бенкс з The Weather Channel пояснила, що люди в Уткіагвіку не побачать сонця в його повному сяйві до кінця січня, проте кілька годин світла денного все ж таки залишається. Університет Аляски у Фербенксі встановив веб-камеру для документування важливих моментів цього періоду, таких як утворення осіннього льоду, стійкий крижаний покрив, весняне танення, поява ставків, танучих весною, та льодовиковий розлом влітку.

Уткіагвік є одним з найпівнічніших міст світу та містом на півночі Аляски. Історично відомий як Барроу, він здійснив офіційну зміну назви на Уткіагвік в 2016 році. Місто розташоване поруч з мисом Барроу та відоме своєю метеорологічною станцією та видобутком нафти.

Останні новини