18.9 C
Kyiv

“Жучок” в кабінеті Залужного: імітація пристрою, заява СБУ

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Перевірка, проведена службою безпеки, встановила, що “жучок” або “прослушка”, знайдений в кабінеті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, є імітацією пристрою, інформує “Радіо Свобода”.

За словами генерал-майора запасу СБУ Віктора Ягуна, в приміщенні не було знайдено ні засобів запису, ні елементів живлення. Це дозволяє припустити, що це була спроба провокації чи імітація для інших цілей, а не реальний пристрій для запису розмов.

“Тобто це була імітація пристрою, який, можливо, був закладений для якихось інших дій, не для запису. Можливо, для провокації”, – розповів Ягун.

Генерал-майор наголосив, що перед будь-якою нарадою або зустріччю головнокомандувача Збройних сил проводиться перевірка приміщення. Імітація “жучка” виявлена фахівцями ще до того, як головнокомандувач зайшов до кабінету.

“Тобто зробити так, щоб хтось заклав пристрій, а він прийшов і провів якусь нараду, неможливо. Це порушення протоколу. На що сподівалася ця особа чи особи, які це робили, я не дуже розумію”, – зазначив Ягун.

Попередньо з’ясовано, що така імітація “жучка” знайдена в кабінеті та кабінеті особистого помічника Залужного. СБУ підтвердила інформацію та розпочала розслідування цього інциденту.

Останні новини