18.2 C
Kyiv

Заклик Барієва до ООН: підтримати ідею створення міжнародного суду для корінних народів

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Голова правління Кримськотатарського ресурсного центру та голова управління зовнішніх зв’язків і правозахисної діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, Ескендер Барієв, звернувся до ООН із закликом підтримати створення міжнародного суду для корінних народів. Його заява пролунала під час Першого Глобального саміту з питань розбудови миру корінних народів у Вашингтоні, який тривав 11-12 квітня, повідомило КРЦ у своєму Facebook.

Барієв висловив думку, що ідея створення міжнародного суду для корінних народів, хоч і де-факто існує вже багато років, проте її де-юре не впроваджено у систему ООН. Він наголосив на необхідності підтримки цієї ідеї ООН для збору та опрацювання інформації про порушення прав корінних народів.

За його словами, особливо важливо говорити про міжнародні механізми захисту прав корінних народів в умовах расової дискримінації, зокрема у Криму, який тимчасово окупований, де російська влада порушує права кримських татар.

Барієв також висловив думку про необхідність створення міжнародної групи медіаторів і консультантів, яка могла б допомагати корінним народам у медіації та надавати їм кваліфіковані консультації для підготовки заяв до органів ООН.

Останні новини