13.8 C
Kyiv

З Жовтня від COVID-19 в Україні загинуло 343 людини 

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Головний санітарний лікар України, Ігор Кузін, на брифінгу в Media Center Ukraine повідомив, що в Україні з початку жовтня від COVID-19 померли 343 людини, включаючи двоє дітей.

Кузін також вказав на те, що приблизно 12 мільйонів людей в Україні не отримали другу бустерну дозу вакцини, що ставить їх під загрозу імунітету. Він наголосив, що особливо вразливі до летальних наслідків від COVID-19 є люди з групи ризику.

“З жовтня цього року в Україні зафіксовано 343 летальних випадки, серед яких – дві дитини віком до 17 років”, – відзначив Кузін.

Помітною є також висока кількість невакцинованих громадян, що може призвести до важкого перебігу хвороби. Кузін закликав громадян вакцинуватися та дотримуватися заходів безпеки.

Загалом в Україні з початку жовтня зареєстровано понад 80 тисяч випадків COVID-19, і середньотижнева госпіталізація становить близько чотирьох тисяч пацієнтів.

Кузін також зазначив, що ведеться об’єднаний підрахунок випадків захворювання на COVID-19, грип та ГРВІ, і порівнявши з торішнім сезоном, показник вищий майже на 41%. Ситуацію продовжують слідкувати та дотримуватися всіх рекомендацій медичних фахівців.

Останні новини