17.1 C
Kyiv

Євросоюз продовжує тимчасовий захист для українських біженців на ще один рік

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У відповідь на неперервні атаки Росії в Україні, Європейська комісія у вівторок оголосила про свою ініціативу продовжити тимчасовий захист для українських громадян в Європейському Союзі ще на один рік, аж до 4 березня 2026 року.

У зв’язку з постійним обстрілом російськими військами цивільних об’єктів та критичної інфраструктури в Україні, Європейська комісія визнала неможливим безпечне повернення переміщених осіб до їхніх домівок. Отже, у пресрелізі Єврокомісії було заявлено, що ситуація потребує подальшого продовження тимчасового захисту.

Пропозицію продовження тимчасового захисту з 5 березня 2025 року до 4 березня 2026 року Єврокомісія представить на засіданні Ради міністрів юстиції та внутрішніх справ, запланованому на 13 червня.

Згідно з інформацією Єврокомісії, наразі близько 4,2 мільйона українців, які були переміщені внаслідок конфлікту, користуються тимчасовим захистом у країнах Європейського Союзу, з яких одна третина – це діти. Це підтверджує високий рівень потреби у подовженні програми захисту для українських біженців.

Останні новини