12.1 C
Kyiv

Єврокомісія закликала створити оборонний фонд ЄС на суму €100 млрд

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Згідно з інформацією від Politico, комісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон висловив бажання створити оборонний фонд Європейського Союзу у розмірі €100 млрд. Він закликав до збільшення виробництва зброї та визначив необхідність швидшого процесу у цьому напрямку.

“Я вважаю, що нам потрібен величезний оборонний фонд, щоб прискорити процес, навіть у розмірі 100 мільярдів євро”, – відзначив Бретон.

Він також підкреслив свою впевненість у створенні оборонного фонду та повідомив, що лідери ЄС розглянуть це питання на саміті, запланованому на початок лютого. Рішення про виділення коштів ЄС на оборонну промисловість має отримати схвалення Європейської ради.

Бретон також виступив за поставку 1 мільйона артилерійських снарядів до України до весни, наголошуючи на важливості допомоги в умовах воєнного конфлікту. Він висловив розчарування стосовно деяких заяв міністрів оборони щодо виконання цього завдання та визначив необхідність інформування громадськості правдивою інформацією про ситуацію на континенті в умовах війни.

Крім того, комісар зазначив, що ЄС може досягти рівня Росії у виробництві зброї протягом 18 місяців-двох років, підкреслюючи важливість забезпечення ЄС аналогічної оборонної спроможності.

Останні новини