21.5 C
Kyiv

Якщо Україна впаде, ми вимагатимемо Закарпаття, – лідер угорської партії

У ЦЕНТРІ УВАГИ

На річній партійній конференції у Будапешті 27 січня лідер угорської ультраправої партії “Mi Hazank”, Ласло Тороцкоі, висловив скандальну заяву про претензії на українське Закарпаття у разі втрати Україною державності через війну.

Тороцкоі заявив, що якщо державність України припинить своє існування внаслідок війни, його партія буде претендувати на Закарпаття як єдина парламентська партія. Він також звинуватив “міжнародних фінансистів” у війні в Україні, стверджуючи, що тиск з боку них призвів до конфлікту, який “зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно”.

Тороцкоі також висловив думку про те, що “Україну купив BlackRock”, найбільший у світі інвестиційний фонд, який має у своєму розпорядженні понад 10 трильйонів доларів.

Попри це, лідер “Mi Hazank” виступив за негайне припинення вогню в Україні, мир і переговори. На попередній партійній конференції у 2023 році він також закликав до запобігання початку нової світової війни та виступив проти вступу Фінляндії та Швеції до НАТО, оскільки вважав, що це збільшить шанси на конфлікт з Росією.

Ця заява викликала обурення українських політиків та громадських діячів, які вважають її агресивною та неприйнятною. Угорщина і Україна мають довгу історію взаємин, і подібні заяви створюють додаткові напруження у відносинах між країнами.

Останні новини