21.1 C
Kyiv

Як вплине посилення співпраці між РФ та Північною Кореєю на світову політику

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Російський президент Володимир Путін здійснив візит до Північної Кореї, який, за аналізом Інституту вивчення війни, міг бути спрямований на легітимізацію режиму Кіма як всередині, так і за межами країни. Відомо, що такі візити глав іноземних держав до Північної Кореї відбуваються рідко, і останній раз Путін відвідав цю країну у 2000 році.

Путін публічно висловив підтримку російсько-північнокорейської співпраці, що, ймовірно, може мати на увазі майбутню підтримку Північної Кореї у вигляді додаткових запитів на зброю та робочу силу.

Аналітики зазначають, що таке звернення Путіна до підтримки ідеологічних наративів режиму Кіма може служити виправданням для подальших стратегічних інтересів Росії в регіоні, включаючи її втручання в Україну. Зокрема, розглядається можливість відправлення північнокорейських працівників до окупованої Росією України для підтримки військових дій.

Відповідь на візит Путіна до Північної Кореї включає висловлення стурбованості з боку західних чиновників, зокрема генсека НАТО та представника національної безпеки США, які підкреслюють важливість співпраці з партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні і висловлюють обурення через підтримку Росією військових дій у світі, зокрема в Україні.

Останні новини