21.5 C
Kyiv

Верховна Рада ухвалила закон про безроумінгову зону з Євросоюзом

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У другому читанні Верховна Рада прийняла законопроєкт №10265 щодо створення єдиної роумінгової зони з Європейським Союзом.

Цю новину оголосив Олексій Гончаренко, народний депутат від фракції “Європейська солідарність”, через свій канал у Telegram.

За його словами, тепер українці, що подорожують країнами Євросоюзу, матимуть можливість користуватися своїми національними тарифами мобільного зв’язку, не сплачуючи додаткові кошти за послуги роумінгу.

Законопроєкт №10265 був ухвалений у першому читанні в лютому цього року. Відповідно до пояснень Міністерства цифрової трансформації, українці тепер можуть користуватися мобільним зв’язком у країнах Європи без додаткових витрат протягом чотирьох місяців. Це правило також розповсюджується на європейців, що відвідують Україну.

Це рішення стало можливим завдяки угоді, укладеній між Європейською Комісією та операторами зв’язку. Угода, яка була укладена у квітні 2022 року, передбачає взаємне зниження тарифів у роумінгу, а також погодження продовження її терміну ще на 12 місяців у липні 2023 року.

Останні новини