18.9 C
Kyiv

Велика Британія планує побудувати шість нових військових кораблів для морської піхоти

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Міністр оборони Великої Британії, Грант Шаппс, оголосив про замовлення до шести нових військових кораблів для Королівської морської піхоти. Ці нові кораблі, відомі як багатоцільові кораблі підтримки, будуть побудовані в Сполученому Королівстві і підсилять британські морські сили спеціальних операцій.

“Це важливий крок, який ми можемо зробити в даний час, завдяки виділеним коштам на оборону”, – зазначив Шаппс у своєму інтерв’ю BBC. Він також повідомив, що два нинішніх штурмових кораблі Королівської морської піхоти, HMS Albion та HMS Bulwark, залишаться в експлуатації до запланованих дат списання в 2033-2034 роках, і не будуть утилізовані чи законсервовані.

Шість нових кораблів стануть частиною програми з 28 надводних та підводних човнів, які будуються або готуються до будівництва для ВМС Великої Британії. За словами Шаппса, це є “новою золотою добою для британського суднобудування”. Головними учасниками у будівництві цих кораблів є найбільший британський військовий підрядник BAE Systems та інша британська оборонна компанія Babcock.

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії, Ріші Сунак, оголосив про збільшення витрат на оборону до 2,5% ВВП до 2030 року, що є найбільшим зростанням за останні десятиліття.

Також повідомляється, що британський уряд готується представити нову програму військових кораблів. Раніше цього року ЗМІ повідомляли про намір Королівського військово-морського флоту Великої Британії вивести з експлуатації два військових кораблі через проблеми з набором моряків.

Останні новини