21.5 C
Kyiv

В Україні створять унікальний шрифт для ділової документації

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Сьогодні, 8 лютого, відбулася нарада зі шрифтовими дизайнерами за ініціативою Міністерства культури та інформаційної політики. Головною темою обговорення стала розробка унікального українського шрифту призначеного для ділової документації. В онлайн-зустрічі взяв участь т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

“Створення українського національного шрифту є насущною потребою. Наша мета проста: ми маємо оновити гарнітуру для ділових документів, таких як накази, розпорядження, закони та інші. Зараз Times New Roman відповідає цим потребам, але ми прагнемо мати щось власне – більш оригінальне та сучасне”, – підкреслив т. в. о. міністра.

Учасники наради відзначили, що в Україні вже існують щонайменше чотири шрифти, розроблені місцевими дизайнерами, які можуть бути використані в документах.

Після обговорення експерти вирішили сформувати широкий список пропозицій, розділених на дві групи: шрифти для тексту та заголовки – для декоративного оформлення офіційних документів.

Далі фахівці оберуть дві-три найкращі гарнітури та запропонують їх для використання в органах державної влади. Планується, що з часом новий шрифт стане стандартом у всій діловій спільноті країни.

Останні новини