14.3 C
Kyiv

В Україні буде введено державний стандарт соціально-психологічної реабілітації для осіб із ігровою залежністю

У ЦЕНТРІ УВАГИ

8 грудня 2023 року відбувся круглий стіл  на тему “Обговорення соціальної послуги з соціально-психологічної реабілітації осіб з ігровою залежністю”, ініційований Громадським товариством “Центр відповідальної гри” (RGC).

Участь у заході взяли представники Міністерства соціальної політики, Міністерства охорони здоров’я, Інституту судової психіатрії МОЗ України, Національної служби здоров’я, Центру громадського здоров’я МОЗ України, Комітету регулювання азартних ігор та лотерей, місцевих органів, а також представники клінік та центрів, спеціалізованих у роботі з особами, що мають ігрову залежність.

Головним меценатом заходу виступила компанія FAVBET, яка вже більше року підтримує проєкт від національного дослідження ігрової залежності до втілення рекомендацій.

Під час обговорення Ксенія Тюрікова з FAVBET підкреслила, що патронат над новим проєктом є частиною системних зусиль компанії щодо створення соціально відповідального бізнесу у гральному сегменті. Очільниця RGC Ольга Ісаєва обговорила практичний аспект впровадження Державного стандарту щодо соціально-психологічної реабілітації осіб з ігровою залежністю, наголосивши на необхідності співпраці між державними інституціями, організаторами азартних ігор та надавачами послуг.

Представниця регулятора азартних ігор Христина Дутка повідомила, що Комітет регулювання азартних ігор та лотерей вітає впровадження державного стандарту, оскільки це дозволить пропонувати гравцям відповідні послуги та мінімізувати прояви ігрової залежності.

Інші учасники також висловили підтримку розробці соціального стандарту та рекомендації для його ефективного функціонування. Зазначено, що важливо розмежувати компетенції медичних і соціальних служб для ясного розуміння, де надається соціальна, а де — медична послуга.

Крім того, було висловлено погляди на необхідність усвідомлення гравцями того, що гра не є заробітком. Проєкт державного стандарту щодо надання послуги з соціально-психологічної реабілітації осіб з ігровою залежністю буде опублікований на сторінці RGC у Facebook, і кожна зацікавлена особа зможе приєднатися до розробки цього соціально важливого документу.

Останні новини