29.8 C
Kyiv

Українські дрони атакували аеродром у Морозовську

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Супутникові знімки підтверджують, що в ніч на 14 червня українські безпілотники здійснили масовану атаку на аеродром Морозовськ в Ростовській області.

Кирило Буданов, начальник Головного управління розвідки Міноборони України, заявив, що для удару по авіабазі, що знаходиться за 240 кілометрів від лінії фронту, використано щонайменше 70 безпілотників. Аеродром у Ростовській області є базою для винищувачів-бомбардувальників Су-34 та винищувачів Су-27, які грали ключову роль у війні.

За отриманими знімками від Planet Labs видно пошкодження ангару, розташованого на пероні технічного обслуговування, де видно два винищувачі-бомбардувальники Су-34. Пошкодження, ймовірно, також спричинені вибухом, який залишив кратер і сліди пожежі неподалік від ангару.Однак Буданов пообіцяв, що база буде атакована знову. 9

Зазначається, що на попередніх знімках, зроблених 6 червня, таких пошкоджень не було помічено, що свідчить про нещодавній інцидент на аеродромі.

Російські джерела розходяться в оцінках стосовно атаки на аеродром Морозовськ у Ростовській області, яку підтверджують супутникові знімки.

Згідно з Telegram-каналом “Два майора”, жоден літак не був пошкоджений під час атаки. З іншого боку, “Кремлівська табакерка” стверджує, що хоча більшість українських безпілотників були збиті до досягнення цілі, деякі пройшли і спричинили загибель шести пілотів та поранення ще десяти військовослужбовців.

Кирило Буданов, начальник Головного управління розвідки Міноборони України, зазначив, що триває оцінка бойових втрат і вказав на існування візуальних доказів обстрілу аеродрому, серед яких фотографії та відео, що з’явилися в соціальних мережах.

Буданов повідомив The Warzone, що операція здійснювалася з території України і що удар був завданий щонайменше 70 українськими безпілотниками типу “Дракон” і “Сплеск”.

Ця ситуація є другою масштабною атакою українських безпілотників на аеродром Морозовськ за останні два місяці. Попередня атака сталася 5 квітня, під час якої, за ствердженнями українських офіційних осіб, було знищено шість літаків і серйозно пошкоджено вісім інших, а також загинули 20 російських військовослужбовців.

Поки що офіційні представники України утримуються від коментарів стосовно поточної атаки, проте Буданов підтвердив, що Україна має намір продовжити атаки на цей об’єкт.

“Так”, – відповів він, коли його запитали, чи планується ще одна атака на аеродром Морозовськ.

Останні новини