15.4 C
Kyiv

Українцям треба підготуватися до збільшення платежів за комунальні послуги у січні

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У січні 2024 року деякі споживачі можуть стати свідками значного зростання сум на платіжках за комунальні послуги. Головна причина такого зростання полягає у похолоданні, що змушує мешканців споживати більше тепла.

У будинках, обладнаних лічильниками тепла, мешканці сплачують за фактично спожиті гігакалорії (Гкал). Рівень спожитих гігакалорій змінюється в залежності від температури повітря: під час сильного похолодання люди споживають більше тепла. Це призводить до підвищення температури теплоносія, яка, в свою чергу, впливає на збільшення цифр на комунальних платіжках.

Також, вже весною 2024 року можливе перерахування тарифів на деякі комунальні послуги, такі як світло і газ. Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що до кінця опалювального сезону 2023/24 планується залишити тарифи на електроенергію без змін. Однак можливі перегляди тарифів вже навесні, а також підвищення цін на газ, гарячу воду та опалення, які залишаться на рівні минулого року до 2025 року, після чого може відбутися скасування мораторію на підвищення цін. Українцям слід бути готовими до можливого збільшення витрат на комунальні послуги у найближчому майбутньому.

Останні новини