11.6 C
Kyiv

Україна звернулася до Ради безпеки ООН через “вибори” на окупованій території

У ЦЕНТРІ УВАГИ

На запит України, Рада безпеки ООН планує провести засідання, що стосується організації Російською Федерацією “виборів” на тимчасово окупованих територіях (ТОТ). Про це повідомив постійний представник України в ООН, Сергій Кислиця.

Згідно з повідомленням Кислиці, засідання Ради безпеки заплановане на п’ятницю о 15:05 (21:05 за київським часом). Його метою буде обговорення незаконної спроби “президентських виборів”, організованих Росією з 15 по 17 березня на тимчасово окупованому Криму та у деяких частинах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Так звані “вибори” президента на території РФ плануються тривати три дні – з 15 по 17 березня. Очікується, що у Кремлі прогнозують, що Володимир Путін набере понад 80% голосів, що дасть йому можливість залишатися при владі щонайменше до 2030 року.

71-річний Володимир Путін вже обіймає посаду президента довше, ніж будь-який інший російський правитель з часів Йосипа Сталіна, перевершивши 18-річний термін правління Леоніда Брежнєва.

Останні новини