15.4 C
Kyiv

Україна вже адаптовує інфраструктуру для винищувачів F-16

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Україна вже пристосовує свою інфраструктуру для американських винищувачів F-16. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону “Єдині новини”.

“Ми вже пристосовуємо інфраструктуру для цього типу літака. Це дозволить їм виконувати завдання з наших злітно-посадкових смуг та залишатися на наших аеродромах”, – заявив Ігнат.

Він підкреслив, що це складне завдання, оскільки для повноцінної адаптації потрібно багато часу. “Ідеально було б підземно розмістити інфраструктуру, як це робить Іран. Це б забезпечило спокій”, – додав Ігнат.

За його словами, інфраструктура повинна бути захищена від будь-яких загроз, включаючи ракети та дрони.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Нідерландів заявило 5 лютого 2024 року, що готує ще шість винищувачів F-16 для передачі Україні. Таким чином, загальна кількість винищувачів, які Нідерланди обіцяли передати, зросла до 24.

Також варто відзначити, що Нідерланди вже почали підготовку українських пілотів у Румунії, надіславши 18 винищувачів F-16. У США також триває навчання українських пілотів на винищувачах F-16, не дивлячись на фінансові труднощі.

Останні новини