10.4 C
Kyiv

Україна ухвалила ще чотири закони, необхідні для вступу до ЄС

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У п’ятницю, 8 грудня, Верховна Рада України прийняла ряд законопроектів, спрямованих на підтримку євроінтеграційних процесів та відповідь на вимоги Єврокомісії. Однією з ключових ініціатив є розширення штату Національного антикорупційного бюро (НАБУ) згідно з законопроєктом №10203-1. Також було ухвалено законопроєкт №10262, який дозволяє Національному агентству з запобігання корупції (НАЗК) перевіряти майно чиновників, набуте до призначення на посаду.

Законопроєкт №10060 спрямований на посилення самостійності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), що підпорядковується Офісу Генерального прокурора. Крім того, ухвалено законопроєкт №10288-1, який стосується захисту прав національних меншин в окремих сферах, враховуючи рекомендації Ради Європи.

Важливо відзначити, що всі ці закони вже отримали підпис президента Володимира Зеленського. Ці кроки є необхідними перед очікуваним початком переговорів про членство України в Європейському Союзі.

Зазначено, що ухвалення цих законів відбулося перед самітом ЄС, запланованим на 14 грудня, де планується вирішення питань стосовно початку офіційних переговорів про членство України в Європейському Союзі. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль висловив надію, що наступного тижня Європейська рада прийме остаточне рішення щодо початку офіційних переговорів. Після отримання підтримки від ЄС, Верховна Рада планує ухвалити не менше півтори тисячі законопроєктів, які стануть основою для подальшого євроінтеграційного розвитку України.

Останні новини