19.8 C
Kyiv

Україна під обстрілами, пошкоджені житлові будинки та дитяча лікарня «Охматдит»

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Від сьогоднішньої масованої російської ракетної атаки постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Було випущено понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у Телеграмі.

«Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня», – розповів Зеленський.

Він відзначив, що усі служби задіяні, щоб врятувати якнайбільше людей.

Сьогодні вранці, 8 липня, російські окупанти обстріляли Київ, що призвело до серйозних наслідків для міста. За інформацією Київської міської державної адміністрації, мешканці почули кілька сильних вибухів, що призвело до руйнування і значних матеріальних збитків.

У різних районах міста – Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському – зафіксовано падіння уламків, що призвело до пошкоджень житлових і офісних будівель. Зокрема:

  • В Солом’янському районі пошкоджена офісна будівля.
  • У Голосіївському районі уламки впали біля житлового будинку.
  • У Дніпровському районі палають уламки у житловій забудові.
  • У Дарницькому районі пошкоджений приватний будинок.
  • У Деснянському районі виникло займання будинку.
  • У Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня Охмадит, є руйнування.

На місцях події працюють усі оперативні служби для ліквідації наслідків та надання допомоги постраждалим.

Президент України Володимир Зеленський у своєму офіційному Telegram-каналі осудив атаку і закликав міжнародну спільноту діяти рішуче для припинення російської агресії.

“І весь світ має використати всю свою рішучість, щоб нарешті припинити російські удари. Вбивства – це те, що несе Путін. Тільки разом ми зможемо принести справжній мир і безпеку”, – заявив Зеленський.

Останні новини