24.3 C
Kyiv

Україна отримає €1,4 мільярда за рахунок прибутку від заморожених російських активів

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Європейський Союз виявився на висоті в складній дипломатичній ситуації, що стосується допомоги Україні в умовах блокування Угорщиною. За інформацією від Bloomberg, європейські країни зуміли уникнути вето, запроваджене Угорщиною, і узгодили план надання військової допомоги Києву на суму €1,4 мільярда.

Гроші надані за рахунок прибутку від заморожених російських активів.

Це рішення було схвалено в понеділок на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС у Люксембурзі.

Цей крок було зроблено після того, як глава європейської дипломатії Жозеп Боррель запропонував, по суті, позбавити уряд Віктора Орбана права голосу з цього питання, оскільки Угорщина утрималася від попереднього рішення ЄС, яке дозволяє використання цих коштів.

“Цей договір передбачає законні способи для руху вперед, навіть якщо якась країна-член не хоче брати участь, – заявив Боррель. – Оскільки Угорщина не брала участі в ухваленні цього рішення, то вона не повинна брати участь і в його реалізації”.

Угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто перед зустріччю глав зовнішньополітичних відомств ЄС написав в одній із соцмереж, що пропозиція Борреля діяти в обхід Угорщини “порушує європейські правила”.

Останні новини