13.8 C
Kyiv

Україна намірена забезпечити захист від ракет на 22 об’єктах енергетики до кінця року

У ЦЕНТРІ УВАГИ

До кінця поточного року Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури планує забезпечити захист від ракетних атак 22 об’єктів енергетики, розташованих у 14 областях України. Ця інформація була оголошена під час зустрічі керівництва агентства з міжнародними партнерами, присвяченої підсумкам 2023 року та планам на 2024-й.

Згідно з інформацією, ще в 2023 році агентство розпочало реалізацію одного із найзначущих проєктів – захист об’єктів енергетики на трьох рівнях. На першому рівні захисту застосовують біг-беги та габіони, і вже захищено 103 об’єкти у 21 області України.

Другий рівень захисту, спрямований на захист від дронів та шахедів, буде забезпечений для 22 підстанцій та 63 елементів підстанцій до березня 2024 року. На даний момент готові до використання 12 об’єктів.

“Третій рівень передбачає захист 22 підстанцій від ракет в 14 областях України. Заплановано завершити ці роботи до кінця 2024 року за умови надання сталого фінансування”, – йдеться в повідомленні. Рішення про захист енергетичних об’єктів було ухвалено урядом та Генеральним штабом ЗСУ. Праці зведення бетонних конструкцій навколо основної мережі Національної енергетичної компанії “Укренерго” розпочалися у березні 2023 року. Підрядні організації агентства ведуть роботу над трьома рівнями захисту, використовуючи при цьому настанови для інженерних військ та міжнародні стандарти, отримані під час навчання у Великій Британії за нормативами Британії і США.

Останні новини