15 C
Kyiv

У Литві збудують великий завод з виробництва боєприпасів: що відомо

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Литовський уряд прийняв рішення підписати меморандум зі збройним концерном Rheinmetall з Німеччини щодо створення заводу для виробництва боєприпасів в країні. Цей крок має на меті посилення військового арсеналу Литви, як заявила прем’єр-міністр Інгріда Шимоніте в своєму Twitter.

Процес укладання угоди з Rheinmetall розпочнеться найближчими тижнями, повідомила міністерка економіки та інновацій Аушріне Армонайте. Це рішення викликане потребою захисту свободи та безпеки країни, додала вона.

Раніше, 15 квітня, парламент Литви ухвалив поправки до законів, що спростять процедуру отримання дозволів для великих оборонних компаній, що прагнуть розпочати проекти на території країни. Цей крок сприятиме швидшому розвитку оборонної промисловості Литви.

Нещодавно концерн Rheinmetall також анонсував свої плани стосовно України, де планується будівництво не менше ніж чотирьох заводів для виробництва зброї, а також супутньої військової техніки та компонентів. Одним із проектів є створення заводу для виробництва боєприпасів, який буде працювати на користь України та Німеччини.

Останні новини