15.4 C
Kyiv

Тайвань провів військові навчання з імітацією раптового нападу Китаю

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У середу війська Тайваню провели навчання, сценарій яких передбачав раптовий напад Китаю під час звичайних навчань біля острова. Заходи, які відбулися у східному окрузі Тайтунг, включали рух військової техніки, танків і бронетранспортерів, які емулювали відступ імітованих нападників.

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що в рамках навчань імітували ворожу армію, яка намагалася перетворити регулярні навчання на реальне вторгнення, зокрема залучаючи “замаскованих” операторів, що викликали повітряні удари та напади спецназу на стратегічні об’єкти та інфраструктуру.

Офіцер Ко Тінг-ї заявив, що навчання з протидії проникненню на критично важливі об’єкти підкреслили високий рівень підготовки військ у мирний період. Враховуючи можливий військовий конфлікт, Тайвань розглядає своє східне гірське узбережжя, зокрема авіабази, як стратегічні пункти для перегрупування та збереження військових ресурсів, оскільки цей регіон не прямує безпосередньо до Китаю, на відміну від західного узбережжя Тайваню.

Також у середу відбулося патрулювання, в якому взяло участь 22 китайських літаки. Тайвань, незважаючи на протистояння Китаю, вважає себе незалежною територією. Міноборони Китаю стверджує, що результати виборів на Тайвані не змінюють статусу регіону, який залишається невід’ємною частиною Китаю.

Останні новини