21.7 C
Kyiv

США пояснили, чому не збиватимуть російські дрони в небі над Україною

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Північноатлантичний альянс (НАТО) не збирається втручатися у конфлікт між Україною та Росією шляхом збиття російських ракет і дронів, що летять над українською територією. Про це заявила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх. Вона пояснила, що залучення сил НАТО до таких операцій стало б прямим втягненням Альянсу у війну з Росією, що є неприпустимим для західних країн.

Сінгх також наголосила, що втручання НАТО в ізраїльський конфлікт та в українську війну не можна порівнювати, оскільки ці два театри бойових дій мають зовсім різні ландшафти та умови. За її словами, дії Альянсу в кожному з цих випадків значно відрізняються, а у випадку з Україною військові дії над її територією не можуть стати причиною для прямого втручання НАТО.

Замість безпосередньої участі у бойових діях, Сполучені Штати та їхні союзники продовжуватимуть надавати Україні необхідну військову допомогу, включаючи системи протиповітряної оборони, які допоможуть захищати українське небо від російських атак. Сінгх зазначила, що Сполучені Штати зобов’язалися не залучати власні наземні сили в Україну, однак продовжують підтримувати її зусилля з відновлення суверенітету та територіальної цілісності.

Держсекретар США нещодавно провів розмову з міністром оборони України Рустемом Умєровим, щоб отримати останні дані з поля бою і краще зрозуміти, які ресурси можуть знадобитися Україні для подальшого захисту своєї території. Сінгх підкреслила, що союзники продовжуватимуть надавати Україні всю необхідну підтримку, щоб країна могла самостійно протистояти російським загрозам.

Таким чином, хоча НАТО і не планує безпосередньо втручатися у повітряний простір України, західні союзники залишаються на боці Києва, забезпечуючи його озброєнням для боротьби з агресором.

Останні новини