13.2 C
Kyiv

США готуються передати Україні комплекси протидії безпілотникам Vampire

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У грудні поточного року Україна отримає усі 14 замовлених комплексів протидії безпілотникам Vampire від Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє  Командування Військово-морських сил США.

США підтверджують завершення постачань комплексів Vampire у грудні 2023 року. Ці системи були розроблені для виявлення та перехоплення безпілотників.

“Ми поставили перші чотири системи лише за шість місяців, використовуючи інноваційну стратегію укладання контрактів і старанно працюючи, щоб йти в ногу зі швидким розвитком системи”, – заявив заступник керівника програми іноземних продажів Кевін Распет.

У новій партії Vampire, яка надійде найближчими тижнями, також будуть перші ракети APKWS з безконтактним детонатором.

Озброєння “Vampire”:

Комплекси Vampire для боротьби з безпілотниками є відносно новими засобами. Вперше їх тестували у 2021 році. Мобільний зенітний комплекс обладнаний оптико-електронною системою WESCAM MX-10 з тепловізійними та телевізійними камерами.

Vampire оснащений пусковою установкою та 70-мм ракетами APKWS із лазерним наведенням. Комплекс портативний і може встановлюватися на різні транспортні засоби, включаючи позашляховики. Частина Vampire, що передається Україні, буде встановлена на шасі американського багатоцільового позашляховика “Хамві”.

Перші комплекси Vampire були включені до військового пакета США для України у липні 2023 року, інформація про їхню кількість не розголошувалася. У вересні США повідомили, що Збройні Сили України вже використовують ці комплекси.

Останні новини