13.2 C
Kyiv

Сьогодні 5 депутатів Київської облради, підозрюваних у корупції на медичних закупівлях, позбавлять мандатів — ЗМІ

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Сьогодні відбудуться збори київської обласної організації політичної партії “Слуга народу”, де буде розглянуто рішення про відкликання депутатів Дениса Дьоміна, Станіслава Семергея, Володимира Тимофійчука, Марії Кисельової, Дениса Січевого. Однопартійці звинувачують їх у махінаціях з розподіленням гуманітарної допомоги та в корупції.

За останні дні у ЗМІ активно поширюються публікації щодо тісної співпраці Дьоміна, Січевого, Семергея, Кисельової та Тимофійчука з нардепом Олександром Дубінським. Інформація підтверджується спільними фотографіями та аудіозаписами, а також встановленою підозрою Дубінському у державній зраді та участі у злочинній організації. Особи, причетні до цієї організації, діяли за вказівкою російських спецслужб.

У повідомленні зазначено, що наведені депутати створили опозицію всередині фракції, заважаючи ухваленню рішень в інтересах громадян. Зокрема, вони провели засідання фракції, на якому затвердили нове положення про фракцію, намагаючись узурпувати владу в інтересах Дубінського.

Деталі розслідувань стосуються роботи депутата Володимира Тимофійчука, який працює директором комунального підприємства “База спеціального медичного постачання”. За розслідуванням журналістів, підприємство закуповувало медичне обладнання значно дорожче за ринкову ціну. Махінації з гуманітарною допомогою, передача карети швидкої допомоги та інші сумнівні схеми були наведені як причини позбавлення мандатів в партії.

В оголошенні партії “Слуга народу” наголошується, що подібна взаємодія з Дубінським негативно впливає на репутацію партії. Позбавлення мандатів вважається необхідним кроком для відновлення довіри громадськості та очищення від елементів, що сприяють корупції.

Нагадаємо, що арешт народного депутата Олександра Дубінського за підозрою у державній зраді спричинив резонанс в українському політичному просторі. СБУ та ДБР продовжують розслідування щодо діяльності інших осіб, пов’язаних із зазначеною справою.

Останні новини