12.6 C
Kyiv

Розповсюдження пропаганди: на тимчасово окупованих територіях встановлено 2000 веж зв’язку Росії

У ЦЕНТРІ УВАГИ

За звітом Головного розвідувального управління Міністерства оборони, окупанти майстерно маніпулюють інформаційним простором на тимчасово окупованих територіях, втілюючи в цьому свої стратегії впливу. Через встановлення понад 2000 російських мобільних вишок, вони активно поширюють кремлівську пропаганду та ідеологію, а також відновлюють об’єкти культурної спадщини, зокрема театри, кінотеатри та інші культурні студії, з метою настановити населення на прийняття російського наративу. Ці заходи особливо спрямовані на молодь.

За словами представника Головного розвідувального управління Московської області Вадима Скибицького, російська влада домінує у Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях, повністю контролюючи інформаційний простір через мережі зв’язку та маніпулюючи культурним середовищем.

Окупанти активно використовують культурні цінності, відновлюючи та створюючи культурні об’єкти, які сприяють поширенню пропаганди Російської Федерації. Вони підтримують широкий спектр освітніх та культурних заходів, включаючи підручники, книги та освітні програми, які спрямовані на підтримку російського впливу та дезінформацію.

Крім того, окупанти активно поширюють фейкові новини та дезінформацію, зокрема створюючи вигадані історії про події в українських містах та розповсюджуючи вигадані інформаційні повідомлення про зміни в політичному ландшафті України. Ця стратегія має на меті збурити суспільство та створити негативний настрій серед населення.

Зокрема, російська пропаганда активно поширює інформацію про плановану війну Європейського Союзу з Російською Федерацією через ситуацію на Донбасі, використовуючи спотворені дані та фейкові новини. Такі дії спрямовані на створення міжнаціональних конфліктів та подальше поглиблення військового протистояння.

Останні новини