13.8 C
Kyiv

Розгляд фінансування для України можливий в Сенаті США наступного тижня

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Сенат США планує розглянути двосторонню домовленість наступного тижня, що може призвести до розблокування фінансування військової допомоги для України. Про це повідомив лідер республіканців у Сенаті, Мітч Макконелл. Він виразив сподівання, що угода між партіями стосовно безпеки на південному кордоні та фінансування для України буде розглянута під час наступного тижня в Сенаті.

Макконелл також заявив, що очікує, що деталі угоди будуть розкриті в найближчі дні. Він виразив впевненість, що компроміс буде досягнутий, навіть якщо основною перешкодою залишається суперечка стосовно повноважень президента у питанні відпускання затриманих мігрантів на кордоні.

Макконелл вважає, що зараз є найкращий момент ухвалити цей пакет рішень, оскільки навіть у випадку перемоги республіканців на виборах 2024 року, демократи можуть заблокувати проєкти щодо кордону у Сенаті. Лідер демократів, Чак Шумер, також висловив оптимізм щодо схвалення угоди у Сенаті, вказавши, що це можливо вперше.

Затримкою може стати підтримка у Палаті представників, де спікер Майк Джонсон піддається тиску консервативного крила республіканців. Макконелл висловив сумніви, чи отримає проєкт таку ж успішну підтримку від представників, як у Сенаті.

Нагадаємо, що проєкт передбачає понад 60 мільярдів доларів на допомогу Україні, 14 мільярдів для Ізраїлю, та таку ж суму на заходи протидії нелегальній міграції на південному кордоні. У Білому домі раніше повідомили, що гроші на нову військову підтримку України закінчилися, поки Конгрес не ухвалить необхідні рішення. Президент Джо Байден на зустрічі з лідерами Конгресу закликав розблокувати фінансування для підтримки України якнайшвидше.

Останні новини