9.4 C
Kyiv

Росія змінила мету атак по енергосистемі України

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Російські військові продовжують атакувати енергетичну систему нашої держави. Проте, Олександр Кубраков вказав на нову мету загарбників, що була обговорена на круглому столі під час Мюнхенської конференції з безпеки, присвяченої відновленню України. Віцепрем’єр з питань відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що цього річний стрімкий наступ Росії має новий характер.

“Нещодавні напади на наш енергетичний сектор свідчать про те, що росіяни перейшли до іншої стратегії. Якщо минулого року їхня мета полягала у заморожуванні мільйонів українців взимку, то цього разу їхні зусилля спрямовані на економічне ослаблення нашої країни. Вони намагаються відключити ключові промислові регіони від енергосистеми”, – заявив Кубраков.

За його словами, ця нова мета російських атак на енергетичну інфраструктуру нашої країни вимагає посилення заходів з безпеки. Однак він також відзначив, що Україна разом з міжнародними партнерами виконала значну роботу щодо підвищення стійкості енергетичної системи. Це включає в себе постачання автотрансформаторів, електрогенераторів, будівництво захисних споруд, імпорт електроенергії та постачання систем ППО.

“Незважаючи на всі ці проблеми та атаки, ми стали сильнішими цієї зими”, – підкреслив віцепрем’єр.

Однак, за словами Кубракова, захист енергетичної інфраструктури є постійним завданням, оскільки загроза продовжує залишатися актуальною. Тому він закликав до подальших заходів з підвищення безпеки та роботи над відновленням енергетичного сектора.

Остання масована атака відбулася в ніч на 15 лютого, коли російські війська випустили ракети по різних регіонах України. Сполученими зусиллями Повітряних сил та Сил оборони України було знищено значну частину цих ракет.

Останні новини