24.3 C
Kyiv

Росія пообіцяла, що атака на Севастополь “не залишиться безкарною”

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Російський Кремль відповів на удар американськими ракетами, які, за його заявою, були запущені під час атаки Збройних сил України на Севастополь, Крим. За повідомленням Reuters, інцидент призвів до загибелі щонайменше четверо людей, включаючи двоє дітей, а також до поранення 151 особи.

Москва також офіційно попередила Вашингтон, що цей інцидент не залишиться без наслідків, повідомляє Reuters.

Український конфлікт призвів до найбільшої конфронтації між Росією і Заходом з часів Карибської кризи. Але пряме звинувачення США у смертельному нападі на Крим – це новий крок у зростаючій напруженості між сторонами, зазначає агентство.

Москва заявила, що Вашингтон поставив зброю, а американські військові фахівці збирали дані і вибирали цілі для ракет. При цьому ні Україна, ні США не прокоментували напад, звертає увагу Reuters.

МЗС РФ викликало на килим посла США Лінн Трейсі, де їй висунули звинувачення в тому, що Вашингтон “веде гібридну війну проти Росії і фактично став стороною конфлікту”. Їй повідомили, що напад “не залишиться безкарним” і “заходи у відповідь обов’язково відбудуться”, стверджується в статті.

Після того, як США дозволили Україні використовувати деякі американські системи проти Росії, Кремль послав кілька сигналів про те, що він розглядає це як серйозне загострення ситуації. Зокрема, Владірі Путін заявив, що Москва може поставити зброю КНДР, що, на його думку, стане дзеркальною відповіддю на військову допомогу, яку Захід надає ЗСУ.

Останні новини