29.8 C
Kyiv

Російські військові бази біля кордону з Фінляндією майже порожні через фокус війни з Україною

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Військові бази російських сухопутних військ поблизу кордону з Фінляндією, що стала членом НАТО, майже порожні після переміщення військ і техніки для участі в конфлікті в Україні, не зважаючи на заяви Кремля щодо посилення протистояння з Альянсом.

Середня кількість техніки та солдатів, перекинутих на війну в Україну, становить 80%. Аналіз супутникових знімків декількох російських військових баз поблизу кордону з Фінляндією підтвердив значне зменшення їхнього обсягу.

У місті Пєтрозаводськ росіяни водночас ведуть будівництво нових ангарів, які можуть використовуватися для ремонту пошкодженої на фронті техніки та відновлення тієї, що зберігалася під відкритим небом протягом років.

Нагадаємо, що в червні міністр оборони Норвегії Ейрік Крістофферсен заявив про «знищення» російських сухопутних військ на Кольському півострові після важких втрат в Україні, однак зміни в ядерних силах та на Північному флоті не були зафіксовані норвезькою розвідкою. Війна на виснаження вимагає від України пошуку нових надійних союзників та розвитку стратегічного співробітництва з країнами Північно-Балтійського регіону.ПісляПісляФото: Yle. До

Фото: Yle. До

Останні новини