13.2 C
Kyiv

Російські війська активізують застосування дронів та авіації в районі Авдіївки, повідомляють ЗСУ

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Російські війська намітилися до застосування нових стратегій у зоні Авдіївки на сході України, зокрема, почали активно використовувати дрони-камікадзе та авіацію. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформацію речника Сил оборони Таврійського напрямку, Олександра Штупуна.

Спостереження свідчать, що ці нові тактики ворога стали стабільним явищем в Авдіївському напрямку вже другу добу. Використання дронів-камікадзе та активізація авіації в комбінації зі значним збільшенням бойових зіткнень свідчать про стратегічні зміни в тактиці російських військ.

“Слід зазначити, що другу добу поспіль активно використовують дрони-камікадзе та авіацію. Також значно збільшили кількість бойових зіткнень”, – заявив Олександр Штупун.

За його словами, протягом останньої доби в зоні операцій “Таврія” було зафіксовано 13 авіаударів, проведено 61 бойових зіткнень та виконано 743 артобстріли. Зокрема, ворог спробує просунутися вперед піхотою та вже задіює бронетехніку.

За даними Штупуна, загальні втрати росіян на Таврійському напрямку складають 513 осіб, більше половини з яких припадає на район Авдіївки.

Російські окупанти розпочали активізацію в районі Авдіївки вже на початку жовтня, що вважається наймасштабнішим наступом з 2014 року. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оцінив втрати ворога в боях за Авдіївку на не менше 10 тисяч солдат. Президент Володимир Зеленський наголосив, що російські втрати в цьому районі перевищують ті, що в Бахмуті.

Українські військові вказують на те, що захоплення Авдіївки ворогу буде неможливим без контролю над територією Авдіївського коксохімічного заводу. Ситуацію в регіоні слід уважно слідкувати, оскільки вона має стратегічне значення для обох сторін конфлікту.

Останні новини