19.8 C
Kyiv

Російські удари призвели до трагедій та руйнувань у Харкові

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Сьогодні, 25 травня, мирне місто Харків знову стало мішенню російської агресії. На цей раз ракети вразили будівельний гіпермаркет “Епіцентр”, призводячи до трагічних наслідків.

За словами голови Харківської обласної військово-цивільної адміністрації, Олега Синєгубова, загинули двоє осіб, а 25 отримали поранення. Серед загиблих – працівники гіпермаркету.

Представники “Епіцентру” повідомили, що в момент обстрілу в магазині перебувало близько 200 відвідувачів. Згідно з інформацією мера міста Ігоря Терехова, 15 працівників магазину залишаються без зв’язку.

Снаряд вразив приміщення з лакофарбовими виробами, що спричинило масштабне загоряння, повідомив начальник поліції Харківської області, Володимир Тимошко.

Пожежники намагаються локалізувати вогонь на місці удару, але за словами місцевих мешканців, ситуація в “Епіцентрі” описується як справжнє пекло. Анна Гін, жителька Харкова, пише у своєму Facebook, що зі свого вікна бачить величезну пожежу, чорний дим, і відчуває паніку через страшний масштаб трагедії.

За словами речника Харківської обласної прокуратури, Дмитра Чубенка, російські сили використовували авіаційні снаряди УМПБ Д-30 у своїх атаках на гіпермаркет “Епіцентр”. Ще один удар, який стався в суботу ввечері, припав на Центральний парк Харкова. Інформація щодо постраждалих і руйнувань уточнюється, повідомив мер міста, Ігор Терехов.

Президент України Володимир Зеленський осудив ці обстріли як “черговий прояв російського божевілля”, наголосивши на тому, що тільки “божевільні, як Путін, здатні вбивати і тероризувати людей так підло”. Він також закликав партнерів допомогти в захисті неба України.

Зеленський висловив переконання, що якби Україна мала достатньо засобів протиповітряної оборони та сучасної бойової авіації, подібні російські удари були б неможливі. Він знову закликав світ допомогти Україні у цьому.

Міста і села Харківщини, а також сам Харків, стали об’єктом безжальних бомбардувань протягом багатьох місяців, і останні тижні приносять ще більше насильства. Місто Вовчанськ перетворили на руїни, а в Харкові майже щодня гинуть цивільні.

Кілька днів тому також було обстріляне видавництво, де загинули семеро людей, а ще двадцять отримали поранення. Вогонь знищив тисячі книг.

Останні новини