20.9 C
Kyiv

Російські сили розпочали нові штурми на півдні України: спроба прориву оборони, – Гуменюк

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Російські війська відновили активні штурми на південному напрямку України, використовуючи не лише підрозділи “Шторм-Z”, але й морську піхоту з десантом. Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк. Вона вважає, що російська армія чекала на прибуття додаткових підрозділів, і тепер знову посилює тиск на українську оборону.

“Сьогодні ми бачимо, що вони провертаються на той рівень, який приблизно і тримали раніше”, – зазначила вона в ефірі телемарафону.

Гуменюк висловила припущення, що Росія прагне прорвати українську оборону та знову звернулася до активних штурмів. За її словами, якщо раніше РФ здійснювала від 10 до 13 штурмових дій за добу, то знизила активність до 1-3 штурмів, але тепер знову збільшила кількість атак до 9 і більше за добу.

“Очевидно, їм ставиться завдання прорвати нашу оборону”, – підкреслила вона.

ЗСУ, незважаючи на зусилля Росії, продовжують витримувати удар та завдають значні втрати ворожому особовому складу. За останню добу знищено до 38 осіб особового складу противника в зоні відповідальності Оперативного командування “Південь”.

Ситуація на південному фронті залишається напруженою, і необхідно зосередити увагу на підтримці та зміцненні оборонних ліній.

Останні новини