15.4 C
Kyiv

РФ підвищує свій потенціал: генерал НАТО попереджає про ризики для альянсу

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Генерал-лейтенант НАТО Юрген-Йоахім фон Сандрарт висловив обурення з приводу росту військового потенціалу Росії та попередив про можливу конфронтацію з Північноатлантичним альянсом (НАТО). За його словами, Росія готується до можливої конфронтації з об’єднаним альянсом.

“НАТО діє як оборонний альянс і не становить загрози для Росії, але НАТО реагуватиме, якщо загроза з боку РФ призведе до наступальної операції, свого роду вторгнення або порушення нашої цілісності”, – зауважив генерал.

Він наголосив, що Росія зосереджується не тільки на війні в Україні, але й на відновленні своїх військових можливостей, що створює підвищену загрозу для регіону Балтійського моря. Сандрарт визначив Сувалкський коридор як особливо чутливу територію та висловив побоювання, що це може послужити ключовою точкою напруженості.

В контексті поліпшення безпеки, генерал вказав на необхідність швидкої готовності та підготовки оборонних сил НАТО. Він відзначив, що лише сильна готовність альянсу може стати ефективним стримувальним фактором, що запобігатиме можливому вторгненню Росії.

Зазначивши, що час має вирішальне значення, Сандрарт закликав до вдосконалення готовності НАТО раніше, ніж Росія досягне повного відновлення свого військового потенціалу. Він підкреслив необхідність надійного стримувального фактора, який вбереже альянс від необхідності втручання у конфлікт.

Останні новини