12.6 C
Kyiv

Пропозиція для Євросоюзу: Випустити облігації на 100 мільярдів євро для підтримки оборонної промисловості

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Прем’єр-міністрка Естонії Кая Каллас заявила про необхідність розробки плану випуску облігацій Євросоюзом на суму 100 мільярдів євро з метою підтримки оборонної промисловості. Це стимулювання підтримає поставки зброї в Україну. Каллас вважає, що Європейська комісія, що очікується до влади після червневих виборів, повинна застосувати аналогічний підхід до безпеки, який використовувався під час боротьби з пандемією Covid.

“Потрібно більше інвестувати та досліджувати можливості спільних дій, оскільки окремі випуски облігацій країнами є надто обмеженими для досягнення необхідного масштабу”, – зазначила прем’єр-міністрка Естонії. Вона підкреслила, що “єврооблігації можуть мати значно більший вплив”.

Ідею спільного залучення коштів для зміцнення обороноздатності континенту також підтримали президент Франції Еммануель Макрон та президент Європейської ради Шарль Мішель. Проте Нідерланди та Німеччина, імовірно, виявлять менше зацікавлення у цій ініціативі.

Після зустрічей з американськими законодавцями Каллас висловила оптимізм щодо можливості домовленості у Конгресі США про фінансування для України. “Мені здається, що їм краще зрозуміло, про що мова, перебуваючи тут”, – додала прем’єр-міністрка.

Останні новини