21.5 C
Kyiv

Південна Корея та Японія домовилися про запобігання військовим інцидентам

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Глави оборонних відомств Південної Кореї та Японії досягли угоди щодо заходів запобігання надзвичайним ситуаціям на морі, що відкриває шлях для зміцнення двосторонньої співпраці у сфері безпеки.

Міністри оборони Південної Кореї Шин Вон Шик та Японії Мінору Кіхара оголосили про угоду після переговорів на азійському безпековому форумі «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі.

Згідно з угодою, сторони зобов’язалися встановити постійні канали зв’язку між військовими, щоб забезпечити безпечну діяльність бойових кораблів і літаків у суміжних водах.

Міністри також домовилися активізувати двосторонні безпекові переговори для відновлення взаємної довіри та розвитку тристоронньої співпраці зі Сполученими Штатами у сфері безпеки на тлі зростання військових загроз з боку Північної Кореї.

Необхідність постійного зв’язку між військовими Південної Кореї та Японії стала особливо актуальною після інциденту у грудні 2018 року, коли японський морський патрульний літак облітав південнокорейський військовий корабель на низькій висоті, що спричинило тривалу суперечку між країнами.

Сеул засудив наближення літака як загрозу для його корабля, а Токіо звинуватив південнокорейське судно у незаконному радіолокаційному впливі на японський літак та спробі деактивувати його радар управління вогнем. Цей інцидент вважається основною перешкодою для зміцнення двосторонньої співпраці у сфері безпеки.

Останні новини