11 C
Kyiv

Південна Корея сумнівається в істинності заяви КНДР про випробування підводної ядерної системи

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Південна Корея висловила сумніви щодо правдивості заяви Північної Кореї про успішне випробування підводної системи ядерної зброї. У відомстві південнокорейського президента зазначено, що це може бути “перебільшеним і сфабрикованим” твердженням.

У випадку, якщо випробування все ж відбулося, представники Південної Кореї висловили припущення, що це може бути пов’язано з торпедою, проте надто малоймовірно, що це система з ядерним двигуном. Офіційний заявлення офісу президента вказує на відсутність підтвердження розробки невеликого ядерного реактора, який можна було б встановити на торпеді діаметром менше 1 метра.

Південнокорейські військові ведуть постійний моніторинг розробок Північної Кореї в галузі підводної зброї, включаючи безпілотники для ядерних атак та балістичні ракети для підводних човнів, спільно з партнерами зі США.

“Наші війська вже мають засоби для удару по місцях запуску систем зброї Північною Кореєю у випадку непередбачених обставин. Ми і надалі посилюватимемо свою протиракетну оборону та захист портів”, – заявили у президентському офісі.

У відповідь на запуск твердопаливної гіперзвукової ракети Північною Кореєю 14 січня, Південна Корея заявила про прискорення створення багаторівневої системи протиракетної оборони для ефективного протидії загрозам зі сторони Північної Кореї.

Останні новини