18.9 C
Kyiv

Петро Порошенко ініціював зустріч із Віктором Орбаном: підтвердження від очільника МЗС Угорщини

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Петер Сійярто, Міністр закордонних справ Угорщини, підтвердив, що Петро Порошенко, лідер “ЄС” та п’ятий президент України, висловив бажання провести зустріч з угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном.

На слуханнях у парламенті Угорщини, Сійярто заявив, що ініціатива зустрічі належала саме Порошенку. “Орбан готовий вести переговори з будь-ким, включаючи колишніх лідерів іноземних держав. Угорщина не хоче стати перешкодою для таких зустрічей,” – зазначив він.

Водночас, міністр відмовився обговорювати конкретні теми, які обговорювалися б під час можливої зустрічі, зазначивши: “Не вдаваймось в таку наукову фантастику.”

Ця інформація стала актуальною після того, як Петро Порошенко не зміг виїхати за кордон на заплановані зустрічі через рішення прикордонної служби, яка не випустила його за межі України.

Нагадаємо, що 30 січня 2023 року Кабінет міністрів опублікував постанову, яка визначає підстави для виїзду українських чиновників за кордон в умовах воєнного стану, надаючи їм право на перетин державного кордону на підставі рішень про службові відрядження.

Останні новини