12.1 C
Kyiv

Перша дипломатка з втратою зору призначена на посаду посла Великої Британії

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Велика Британія зробила історичний крок, назначивши свого першого повністю незрячого посла за кордоном. Вікторія Гаррісон призначена на посаду, де вона буде керувати відносинами британського уряду зі Словенією починаючи з серпня цього року.

Під час свого переїзду до Словенії, Гаррісон буде супроводжуватися своїм собакою-поводиром, золотистим ретривером на ім’я Отто.

“Для мене це велика честь представляти Велику Британію посланцем в Словенії. Протягом моєї кар’єри я була свідком того, як дипломатична служба стала набагато більше відображати різноманіття країни, яку ми представляємо, і я пишаюся тим, що беру участь у цих змінах”, – заявила Гаррісон після свого призначення.

Вона також висловила подяку компанії Guide Dogs за те, що надали їй другого собаку-поводира, який буде супроводжувати її на новій посаді.

Вікторія народилась зі здоровим зором, але під час підліткового віку її зір поступово погіршувався. Після закінчення університету вона повністю втратила зір.

У 1997 році Вікторія отримала постійну посаду в Міністерстві закордонних справ, ставши першою особою із заявленою інвалідністю, яка там працювала. Тоді ж в установі не було інших працівників із серйозними вадами. Пройшло шість місяців, перш ніж їй надали комп’ютер, яким вона могла користуватися на роботі.

Вона працювала на закордонних посадах у Гельсінкі та Сараєво, незважаючи на скептичні коментарі, що вона не зможе вивчити іноземну мову через свою незрячість.

Перед тим, як розпочати роботу в Словенії у серпні, Гаррісон розповіла BBC, що її інвалідність може допомогти налагодити стосунки з впливовими особами по всьому світу.

“Можливо, мені доведеться взяти когось за руку, щоб вони вивели мене з кімнати на зустріч. Такі маленькі речі створюють людський зв’язок, який дійсно може бути дуже корисним у побудові стосунків”, – сказала Вікторія.

Крім вивчення мови, у Вікторії є й інші завдання, які їй потрібно виконати до початку роботи – звикнення до нового дому та запам’ятовування нових маршрутів до роботи та по місту.

Останні новини