22.1 C
Kyiv

Перемога демократії в Росії починається з підтримки України – депутат Бундестагу

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Німеччина виявляє зацікавленість у розвитку демократичних цінностей в Росії, проте акцентує, що найбільша підтримка, яку вона може надати, — це допомога Україні в її захисті від російської агресії. Таку думку висловив Робін Вагенер, депутат Бундестагу від Союзу «90/Зелені».

Вагенер підкреслив, що хоча організація «Фонд боротьби з корупцією» Олексія Навального намагається боротися з корупцією в Росії, це не призведе до зупинки війни. За його словами, наразі він не бачить жодної політичної сили в Росії, з якою Німеччина чи Європа могли б співпрацювати. “Ми постійно стикатимемося з російським злочинним режимом, тому важливо, щоб у Росії зʼявилися люди, які поділяють демократичні цінності”, — зазначив він.

Вагенер також наголосив на важливості боротьби з корупцією як складової ліберальної демократії. “Не може бути боротьби за ліберальну демократію без боротьби з корупцією”, — пояснив він, додавши, що це також може зменшити ймовірність використання корупційних коштів для створення ракет, що вбивають українців.

Політик акцентував, що трансформація Росії повинна починатися з запиту російського суспільства. “Ми зацікавлені в тому, щоб російське суспільство було демократичним і дотримувалося міжнародного права, адже стабільного миру з диктатурами по сусідству не буває”, — підсумував Вагенер. Він зазначив, що підтримка російських демократів має стати важливою частиною цього процесу.

Останні новини