11 C
Kyiv

Перехоплення розмови військових Німеччини: загроза для відносин з НАТО

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Перехоплена розмова високопоставлених німецьких військових може породити напруженість у відносинах між Німеччиною та НАТО, повідомляє The Wall Street Journal (WSJ).

Згідно з інформацією газети, цей інцидент викликав обурення в Німеччині.

За даними WSJ, з перехопленої розмови випливає, що в Україні знаходяться військові з Великої Британії, Франції та США, які допомагають Києву у обслуговуванні складної західної техніки. Однак ці країни заперечують наявність своїх військових на території України. Це, за думкою WSJ, може ускладнити відносини між Німеччиною та НАТО.

Експерти, опитані WSJ, вважають, що цей інцидент зробив постачання ракети Taurus в Україну ще менш ймовірним. Канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше пояснював відмову від постачання ракет Україні тим, що для програмування та наведення на ціль знадобляться німецькі фахівці. Запис розмови вказує, що Україна може самостійно впоратися зі зброєю.

Віртуальна розмова проводилася на платформі WebEx, один з учасників був у Сінгапурі та підключився до розмови через телефон. Джерела WSJ повідомили, що ця платформа активно використовується для переговорів військовими та чиновниками.

Останні новини