25.7 C
Kyiv

Орбан планує зустріч з Зеленським на фоні зміни відносин між країнами

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня, виявивши готовність до налагодження відносин між двома країнами.

Під час саміту ЄС у Брюсселі 27-28 червня угорський прем’єр надав сигнал про зміну свого підходу до України. Політичний директор Орбана заявив про можливість зустрічі угорського лідера з Зеленським, обґрунтовуючи це початком головування Угорщини в Раді ЄС з 1 липня.

“Я особисто кілька разів говорив, що Орбану варто відвідати Україну і нарешті поговорити з Зеленським. І я сподіваюся, що це станеться”, – зазначив один із членів Євроради, висловившись анонімно.

На Орбана тиснули його партнери, які переконували, що тривалий публічний конфлікт з Україною потребує завершення. У цьому плані на угорського прем’єра впливали президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні.

“Остання очолює групу ‘Європейських консерваторів та реформістів’, куди бажає вступити Орбан зі своєю партією ‘Фідес’, для збільшення впливу на прийняття рішень у Європарламенті. Італійська прем’єрка поставила перед угорським колегою умову – показати, що гарячий конфлікт з Києвом завершено”, – додали журналісти.

Останні новини