13.8 C
Kyiv

Окупанти планують встановити пам’ятник Леніну в центрі Маріуполя: спроба відновлення радянської символіки

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У центрі тимчасово окупованого Маріуполя може знову з’явитися пам’ятник Володимиру Леніну, який був демонтований у 2014 році. Плани відновлення пам’ятника були оголошені окупантами, які прагнуть встановити статую “вождя світового пролетаріату” у центральній частині міста.

Маріупольська міська рада повідомила про це, наголошуючи, що пам’ятники Леніну були знесені в 2014 році з різних площ міста. Окупанти мають намір встановити статую, яка раніше розташовувалася на площі Машинобудівників біля парку Петровського у Кальміуському районі. Однак точне місце встановлення залишається невідомим.

Влада міста висловила своє занепокоєння такими планами окупантів, називаючи це спробою повернення Маріуполя в радянське минуле. Згадаємо, що раніше міська рада повідомляла про труднощі з опаленням в окупованому Маріуполі через зупинку роботи котельні.

Спроби відновлення радянських символів у містах, які зазнали агресії, можуть викликати обурення та відзначити спроби окупантів впливати на історію та культуру місцевого населення.

Останні новини