21.5 C
Kyiv

Нові удари США по об’єктах хуситів в Ємені

У ЦЕНТРІ УВАГИ

США нанесли нові удари по об’єктах хуситів у Ємені вночі, 18 січня, повідомляють американські чиновники під умовою анонімності. Деталі щодо цілей або кількості випущених ракет наразі залишаються невідомими.

Попередньо відомо, що вчора військово-морські сили США повідомили про атаку ударним безпілотником, запущеним з районів, які контролюються хуситами в Ємені, на американське судно Genco Picardy в Аденській затоці. Згідно з Центральним командуванням США, судно є “сухим судном” під прапором Маршаллових Островів і належить Сполученим Штатам, отримавши пошкодження від удару.

Відзначимо, що хусити з Ємени з листопада минулого року періодично атакують торгові судна у Червоному морі за допомогою ударних безпілотників, балістичних та крилатих ракет. Напади розпочалися після початку війни Ізраїлю проти ХАМАСу.

У відповідь на атаку хуситів, США та Британія провели удар наступного дня, наносячи удар по суховантажному судну Gibraltar Eagle, яке належить та експлуатується США. Раніше американський винищувач збив протикорабельну крилату ракету, запущену хуситами в Ємені, в бік американського есмінця в Червоному морі.

Німеччина також планує відправити фрегат “Гессен” до Червоного моря в рамках місії ЄС для захисту морських рухів та відбиття нападів хуситів.

Нагадаємо, що США 16 січня продовжили виконувати удари по базах хуситів у Ємені, цього разу використовуючи протикорабельні ракети.

Останні новини