19.8 C
Kyiv

Невтішні наслідки для російської авіації через атаки ЗСУ по аеродромах окупантів

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Згідно з даними британської розвідки, українські військові операції, спрямовані на аеродроми в Росії, мають значний вплив на стратегію Росії у воєнних діях на території України. Напади з боку Збройних Сил України призвели до того, що Росія вимушена була розосередити свою авіацію далі від лінії фронту, що призвело до збільшення часу польоту і, відповідно, до збільшення втоми екіпажів літаків.

Протягом червня 2024 року російська армія підтримувала тиск на лінію фронту в Україні за допомогою тактичної авіації. Проте за останній тиждень рф змінила тактику. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

У звіті зазначається, що протягом червня 2024 року російські військово-повітряні підтримували тиск на лінію фронту в Україні за допомогою тактичної авіації, тоді як безпілотники-камікадзе продовжували завдавати ударів по глибинних об’єктах інфраструктури та військових цілях, пов’язаних з обороною.

Однак у період із 12 по 18 червня російська авіація дальньої дії перемикнула увагу своїх ударів крилатими ракетами на українські військово-повітряні бази, що майже напевно викликало розчарування успіхами українських авіаударів, а також, імовірно, підкреслює занепокоєння росії щодо майбутнього використання літаків F-16,

– йдеться у повідомленні.

Серія скоординованих українських атак на цілі в Криму призвела до знищення критично важливих елементів російських зенітно-ракетних комплексів класу “земля-повітря” С-300 і С-400.

Хоча цілком ймовірно, що росія може швидко замінити системи, подальше виснаження, ймовірно, змусить рф залучати обладнання з інших регіонів, як вона це робила раніше, якщо вона хоче зберегти щільність покриття своєї системи ППО. Або ж росія може бути змушена змиритися зі зменшенням своїх можливостей, піддаючи свої сили в Криму підвищеному ризику.

Подальші успішні українські атаки на російські аеродроми, з яких проводяться ударні операції, такі як моздок, ахтубінськ і нещодавно морозовськ, дуже ймовірно, змусять росію продовжувати політику розосередження авіації далі від лінії фронту.

Це майже напевно призведе до збільшення втоми літаків і екіпажів, оскільки збільшиться час вильотів. Не виключено, що втрата винищувача-бомбардувальника Су-34 в Північній Осетії на півдні росії 12 червня пов’язана саме з цим,

– підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Останні новини