11.5 C
Kyiv

Науковці визначили найкрасивіше місто у світі і це не Венеція

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Учені визнали Честер, розташований в Англії, найбільш красивим містом у світі, залишаючи італійську Венецію на другому місці в рейтингу.

Для проведення дослідження використовувався Google Street View для оцінки архітектурних особливостей міста за методом “золотого перетину” – системи пропорцій, що використовується науковцями та художниками століть. Цей метод ґрунтується на ідеї, що об’єкти, які відповідають цим пропорціям, сприймаються людьми надзвичайно красивими.

Згідно з результатами дослідження, Честер виявився лідером, де 83,7% аналізованих будівель відповідали золотому перетину. Венеція посіла друге місце з результатом 83,3%, а Лондон завершив трійку лідерів з показником 82%.

Честер славиться своєю історичною важливістю, включаючи тисячолітній собор, найбільший римський амфітеатр у Британії і найдавніший іподром у країні.

Доктор Ребекка Ендрю, професор історії Честерського університету, ділиться словами подорожуючого письменника Мортона, який високо оцінив місто у своїх творах. Вона наголошує на унікальності історії та архітектури Честера, що зачаровує людей.

Колін Поттс, колишній менеджер туризму Честера, додає: “Іноді його краса може бути прийнята як щось само собою зрозуміле, але, фактично, це ключовий фактор, який приваблює відвідувачів та інвесторів. Вони відкривають для себе не лише красу, а й людей, історію та культуру Честера”.

Останні новини