22.1 C
Kyiv

Міністри країн ЄС обговорять підвищення протиповітряної оборони України, заявив Жозеп Боррель

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу планують обговорити питання посилення обороноздатності Збройних сил України, зосереджуючись на підвищенні ефективності систем протиповітряної оборони. Високий представник ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель оголосив про це в соцмережі Twitter.

Боррель зауважив, що Російська Федерація вчинила найбільшу ракетну атаку на українські міста за останні два місяці, що підкреслює необхідність посилення Збройних сил України, включаючи системи протиповітряної оборони.

“На наступному засіданні Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу ми обговоримо зобов’язання ЄС у сфері безпеки, разом із пропозиціями щодо збільшення нашого внеску у військовий потенціал України”, – заявив Боррель.

Плановане наступне засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу заплановано на 11 грудня в Брюсселі, і ймовірно, в обговоренні візьме участь глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він вже заявив, що країни Північноатлантичного альянсу висловлюють готовність надавати допомогу Україні в захисті та поверненні окупованих територій.

Останні новини