8.1 C
Kyiv

Міністр закордонних справ Франції відправляється до Лівану для запобігання можливій війні між Ізраїлем та “Хезболлою”

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне збирається відвідати Ліван у неділю, 28 квітня, де він має намір висловити пропозиції щодо запобігання подальшої ескалації конфлікту та можливої війни між Ізраїлем і радикальним угрупованням “Хезболла”.

Париж працює над вдосконаленням дорожньої карти, яка могла б стати базою для зменшення напруженості в регіоні. Після обстрілу Ізраїлем Ірану, взаємні обстріли між сторонами значно зростають.

Запропонована Францією ініціатива включає у себе відступлення елітних частин “Хезболли” на 10 кілометрів від ізраїльського кордону в обмін на припинення ударів з боку Ізраїлю у південному Лівані. Це пропозиція Франції, яка вже обговорювалася з іншими партнерами, включаючи Сполучені Штати.

Місія Сежурне також передбачає візити до Саудівської Аравії та Ізраїлю після його відвідин Лівану.

Зазначається, що ізраїльська сторона ставить перед собою мету забезпечити відновлення спокою на північному кордоні для того, щоб тисячі переміщених осіб могли повернутися до регіону без страху перед ракетними обстрілами з Лівану.

При цьому лідер “Хезболли” заявив про недопустимість участі у будь-яких переговорах, поки триває війна в Секторі Газа між Ізраїлем та угрупованням “ХАМАС”.

Франція також звернулася до місцевих лідерів Лівану з метою донести серйозність зусиль Ізраїлю щодо військової операції на півдні країни.

Офіційні особи Франції стверджують, що переговори наразі є загальними і ще не мають конкретних результатів серед керівництва Лівану, але вони вважають за важливе продовжувати зусилля у цьому напрямі.

Останні новини